Seppe Nobels

Graanmarkt 13 was 13 jaar lang de groene thuishaven van Seppe Nobels . Met talrijke prijzen als beste groentenrestaurant in 2015 (Gault & Milau), 50 Best dicovery -(to watch) en een groene Michelin-ster (2021) voor zijn op groenten geïnspireerde keuken en duurzame culinaire filosofie.
Maar de pandemie heeft Seppe, zoals zovelen onder ons, doen nadenken over zijn toekomst. Seppe wil zichzelf verder ontplooien – als mens én als chef, in verschillende richtingen, ook in de rol van sociale kok. Daarom startte hij het restaurant Instroom waar hij vluchtelingen zal begeleiden uit de hele wereld. Mensen die hun culinair erfgoed voorstellen en verfijnen binnen zijn lokale keuken. Want koken is eenieders recht, illegale smaken bestaan niet.
Anderzijds gaat hij verder op het pad van het lokale, de seizoenen, de duurzaamheid… De keuken met Groenten in de Hoofdrol. Dat doe hij voorlopig vooral in La Chapelle, een prachtige kasteelboerderij in de Condroz. Tenslotte: ook een nieuw, green urban verhaal staat in de steigers – in Antwerpen, de stad waar hij woont. Dat derde verhaal moet nog geschreven worden. Maar het zal er sowieso ook eentje worden with Vegetables That Sparkle the Conversation!

Website: instroom.academy

Facebook: Seppe Nobels